REALISATIE

DOORDACHTE INTERIEURVERNIEUWING

Voor ruiters is een thuis niet alleen waar het hart is, maar ook waar paarden zijn. Het zijn twee belangrijke elementen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dit was ook zo voor deze realisatie.

Wanneer een professionele ruiter je vraagt voor de inrichting van een woning, dan weet je dat de rode draad doorheen de woning de liefde en passie voor paarden dient te zijn.Voor deze woning werd geopteerd voor een landelijk strak, maar verfijnd en elegant interieurontwerp, waar de passie voor paarden in verweven zit.

Geen enkel project is hetzelfde, maar de basisprincipes waarmee ik werk, blijven wel altijd van toepassing: harmonie, balans, consistentie, creativiteit en duurzaamheid. Een evenwicht tussen speelsheid en verfijning is iets wat altijd in mijn ontwerpen aanwezig zal zijn.Het interieur van de woonkamer en keuken werd gemoderniseerd en opgefrist. De liefde voor paarden? Die wordt getoond door middel van decoratieve elementen en functioneel design doorheen de ruimtes.

“The details are not the details, they make the design.”​

de basisprincipes waarmee ik werk, blijven wel altijd van toepassing: harmonie, balans, consistentie, creativiteit en duurzaamheid

 
​Voor zowel de woonkamer als de keuken werd geopteerd voor een landelijk strak interieur met cognac accenten. De stoelen in de eetkamer, de lederen fauteuil van Dutchbone in de aperitiefhoek en verschillende decoratieve accessoires zijn een voorbeeld van hoe de accenten op een consistente manier werden doorgetrokken doorheen het volledige interieur.

In de woonkamer werd er nieuw leven geblazen in de oude zetel, deze werd op hogere pootjes geplaatst en geherstoffeerd. De gashaard en het tv-meubel werden op maat gemaakt, net zoals de zwart eikenhouten sidetable in de hal. De cognac lederen stoelen in de eetkamer worden vergezeld door een ovale eikenhouten tafel die perfect aansluit bij de andere meubelstukken. Het tv-toestel dat zich naast de haard en boven het tv-meubel bevindt, is ‘The Frame’ van Samsung. Wanneer dit uitzonderlijk kunstig toestel uitstaat, is het een canvas/schilderij. Uit een catalogus van meer dan 1200 werken kan je een kunstwerk selecteren dat bij jou, je woning, je mood en de gelegenheid past. 


Het wandrek in de woonkamer is een echte blikvanger waarin de mooiste decoratieve elementen, flessen drank en foto’s staan uitgestald. Net zoals op het tv-meubel vind je ook hier een aantal accessoires die de eigenaars, paardenliefhebbers, na aan het hart liggen. Zoals je kan zien in dit interieur, zijn er verschillende creatieve manieren waarop je bepaalde interieurstukken kan gebruiken om je woning een hippische, maar chique uitstraling te geven.

Ook in de keuken werd er geopteerd voor maatwerk. Zo werd in de hoek een bank op maat gemaakt die perfect aansluit bij de prachtige ronde marmeren Tulip tafel. Dit harmonieus geheel werd afgewerkt met een glazen bollamp van het merk It’s about Romi.

De kussens met hoefijzers op de zitbank in de keuken en de plaid op de lederen fauteuil in de woonkamer zijn van het Zweedse merk Adamsbro.

Kortom: het is een huis waar passie, liefde en rust elkaar ontmoeten. 

HET IS EEN HUIS WAAR PASSIE, LIEFDE EN RUST ELKAAR ONTMOETEN.