Totaalrenovatie rijwoning

Bij deze opdracht kan men echt spreken van een totaal renovatie! Muren, ramen, deuren, dak, leidingen, elektricitiet, vloer, isolatie, pleisterwerk,... alles werd aangepakt! Op het gelijkvloers werden alle muren uitgebroken om één mooie grote ruimte te bekomen met aan de straatkant de woonkamer en aan de tuinzijde een grote open leefkeuken. In de keuken is er voldoende kastruimte voorzien om ook speelgoed en bureaumateriaal op te bergen. De grote op maat gemaakte tafel hangt vast aan het keukeneiland. Aan deze tafel wordt er echt geleefd. Samen eten, huiswerk maken, spelen, werken,... Ik heb er dan ook bewust voor gekozen deze naast de tuin te plaatsen zodat er altijd voldoende daglicht is en je een mooi uitzicht hebt op de tuin. Naast de keuken is er nog een doorgang van de straat naar de tuin met daarin een grote maatkast waarin jassen, schoenen, wasmachine,... opgeborgen zijn. Je hoeft dus niet met vuile schoenen of fiets doorheen de woonkamer, maar je kan via een extra deur door langst de berging.

In de woonkamer zorgt een gashaard voor extra gezelligheid en warmte. Deze is ingebouwd in een maatmeubel waarin ook aansluitingen voor televisie zijn voorzien.

Op het eerste verdiep is er een master bedroom met aangrenzend een luxe badkamer. In de slaapkamer is er een glazen vide geplaatst zodat er meer daglicht in de woonkamer op het gelijkvloers binnen valt én is er tegelijkertijd ook een enorm mooi uitzicht naar de tuin. De badkamer met dubbele wastafel, bad en grote inloopdouche is volledig betegeld met een grote keramische tegel wat ideaal is voor het onderhoud.

Op de zolderverdieping zijn er twee kinderkamers én extra doucheruimte gecreëerd. Door plaatsing van een grote dakkapel zijn er 3 extra grote ramen geplaatst waardoor er meer daglicht binnenvalt in de achterste kamer. Het apart toilet en de doucheruimte is ideaal voor de kinderen.

In alle kamers werden kasten op maat geplaatst, wat zeker op de zolder een must was onder de schuine plafonds. Op die manier werd alle ruimte optimaal benut. In de volledige woning is er voor gekozen éénzelfde houten parket te leggen. Ook de trappen zijn op maat gemaakt in dezelfde houtsoort. Herkenbare materialen doorheen de woning zorgen voor eenheid en rust.