REALISATIE

"Een ode aan uitgestorven dieren...

De eigenaars van deze woning kozen voor een nieuwe aanbouw om hun woning uit te breiden. In het aangebouwde gedeelte werd de nieuwe woonkamer, badkamer, tweede eetplaats en bureau ondergebracht. Voor de inrichting van deze ruimtes werd ik ingeschakeld.

Het interieur ontwierp ik met het oog op hun sociale levensstijl en persoonlijkheden. De belangrijkste vereiste: open ruimtes waar ze hun grote vriendengroep kunnen ontvangen. To cut a long story short: een woning waar iedereen zich thuis voelt en kan ontspannen, ook gasten.

De muur met het luxueuze behangpapier vormt de scheiding tussen het oude en nieuwe gedeelte van de woning. Het unieke ontwerp van het papier kwam tot stand door een samenwerking tussen het Nederlandse merk Moooi en het Belgische merk ARTE en is als het ware een ode aan uitgestorven dieren. Het adembenemende behangpapier met de prachtige achterliggende boodschap vormt dan ook het gespreksonderwerp bij uitstek wanneer het koppel gasten ontvangt in hun nieuwe woonkamer. 

Het behang is als een tentoonstelling over uitgestorven dieren.

Naast de grote hoeksofa werden er nog extra zitplaatsen voorzien op de zwevende kastenwand. De op maat gemaakte kastenwand fungeert dus niet enkel als tv-meubel, maar ook als zitbank. De kubusvormige hangkastjes kunnen in één enkele seconde worden omgetoverd tot een speelse, comfortabele zitbank door er leuke kussens op te plaatsen.

Een waar design pareltje is het tv-toestel, nl. ‘The Frame’ van Samsung. Wanneer dit toestel uitstaat, is het een canvas/schilderij en kan je een kunstwerk selecteren uit de catalogus dat bij jou, je woning, je mood en de gelegenheid past. Het is een uniek meubelstuk dat perfect aansluit bij de andere interieurelementen in de ruimte. Een grote, uitnodigende ovale tafel heet je instant welkom in de eetkamer.

De comfortabele kuipstoeltjes van het merk Hay in combinatie met de tafel zorgen ervoor dat je urenlang kan genieten van een gezellig diner. De finishing touch? De zwarte plantenbakken van Ferm Living waarin zowel planten als decoratieve elementen tentoongesteld worden.Het WAUW-effect in de eetkamer wordt gecreëerd door de grote, zwevende Vertigo hanglamp van Petite Friture. Het pièce de résistance werd ontworpen door Constance Guisset en is een uniek, handgemaakt object dat onmiddellijk in het oog springt.

Ook maatmeubilair mag niet ontbreken. Het TV meubel kan ook gebruikt worden als zitbank. De bewoners nodigen graag veel vrienden uit. Zo is er voldoende plaats in de woonkamer. 

De vertigo hanglamp is de eyecatcher in deze ruimte